April - Hoveniersbedrijf Jos Heuts

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

April

Kalender
Het gazon in april
Controleer het gras op kale of zieke plekken. Steek voor een snel resultaat de rotte of lelijke plek in een vierkant uit. Leg in het ontstane gat een op maat gesneden plag gras. Ook kun je gelijk de plekken met grof gras verwijderen en opnieuw inzaaien.
Het gazon kan weer gemaaid worden. Niet alle grassoorten groeien echter even snel. Met als gevolg dat het gazon er na de winter hobbelig uit kan zien. Daarnaast is er verschil in de kleuren groen te zien. Maai vanaf nu in ieder geval elke maand het gras. Bemest het gazon op zijn tijd met plantaardige bodemverbeteraar van Heuts Hoveniers. Dit doe je in de periode van maart t/m oktober tweemaandelijks.
Klinkers langs de rand van het gazon? Loop met een snoeischaar of kantknipper langs. Knip al het gras dat over de klinkers groeit af. Zo ziet het gazon er weer strak uit. Als er gemaaid wordt kan de maaimachine gemakkelijk over de klinkerrand gereden worden. Graskanten afsteken is dan niet nodig.

Beplanting in april
Laat de binnen overwinterende planten, bomen en terrasfruitbomen langzaam aan de kou wennen. Je kunt dit doen door ze regelmatig buiten te zetten. Vergeet niet om ze 's nachts weer binnen te halen. Deze boompjes hebben liever geen vrieskou.
Geen heesters of rozen geplant in het najaar? Je wilt ze wel graag in de tuin. Plant ze dan alsnog. De rozen zullen deze zomer al volop bloeien.
April is een mooie maand om de beplating goed te bemesten. Planten nemen de voedingsstoffen in deze periode optimaal op. Gebruik ook voor je planten de volledig plantaardige bodemverbeteraar van Heuts Hoveniers.
In bakken met een glasplaatje of in kamerkasjes kun je eenjarige, tweejarige of vaste planten voorzaaien. Heb je dit in maart al gedaan? Dan is het tijd om de jonge plantjes voorzichtig te verspenen en een paar weken later te verpotten.

Onderhoud van de (zwem)vijver in april
Schoon de vijver deze maand weer helemaal op. Haal oude resten en dode bladeren van waterplanten uit de vijver. Met een speciaal schaartje kun je het vuil op afstand verwijderen.
Zorg verder voor voldoende zuurstof in de vijver. Plaats hiervoor eventueel wat nieuwe planten in de vijver.
Voorkom algengroei in je vijver, vervang deze maand de UVC-lamp.
Versier je vijver eens op een andere manier. Met mini waterlelies fleur je de vijver in een handomdraai helemaal op. Of denk eens aan het langs de waterkant planten van de gele dotterbloem.

Snoeien in april
Vanaf april komt het maandelijks onderhoud echt weer om de hoek kijken. Snoei nu hagen zoals liguster, leylandii en taxus.
Coniferen kunnen het best regelmatig licht gesnoeid worden. Ze worden dan niet te breed.
Knip de uitgebloeide bloemen van de rozen er regelmatig uit. Zonder de uitgebloeide bloemen bloeit de roos langer.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu